Arcus 60 jaar

28/10/2023
Geschreven door:

Danique van 't Ent

ARCUS 60 jaar

Vandaag markeert een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van Arcus. Vandaag vieren wij ons 60-jarig jubileum!

Op 28 oktober 1963 opende de heer M. Johnen de deuren van Arcus in het kleine dorpje Berzdorf, vlakbij Wesseling, Duitsland. Hij begon met een klein magazijn in een garage.

Al snel realiseerde hij zich dat hij meer ruimte nodig had en investeerde in een kleine hal van ongeveer 1000m2, compleet met kantoor.

Arcus kende een snel succes, waardoor de heer M. Johnen opnieuw investeerde, dit keer in een magazijn van 4000m2, nog steeds gevestigd in hetzelfde dorp Berzdorf.

In 1981 breidde Arcus haar activiteiten met succes uit naar Nederland en opende de deuren van Arcus in Dordrecht, wat resulteerde in een magazijn van momenteel 15.000m2.

In 1982 werd er verder geïnvesteerd in Duitsland met de bouw van een nieuw magazijn van 4000m2 in Weilerswist, waar een beitserij werd geïntroduceerd om de klantenservice te verbeteren.

De groei van Arcus in Duitsland was zo opmerkelijk dat Weilerswist in 1989 het hoofdkantoor voor het land werd: het magazijn werd uitgebreid tot 14.000m2 en er werd een kantoorgebouw van 800m2 gebouwd.

In 1991 opende Arcus haar deuren in België en vestigde een verkoopkantoor om haar Belgische klanten beter van dienst te kunnen zijn.

In 1992 werd Arcus Inox opgericht in Viarmes, Frankrijk. Momenteel worden klanten bediend via vijf locaties in Frankrijk. De magazijnen beslaan in totaal 20.000m2 met 3.500 ton aan beschikbare voorraad.

In 2012 werd Arcus Industrial Supplies opgericht in Brielle, Nederland, met een magazijn van 3.400m2. Voor klanten de one-stop-shop waar ze hun goederen op elk gewenst moment kunnen afhalen.

Arcus breidde haar activiteiten verder uit door verkoopkantoren te openen, met als doel de klantenservice te verbeteren en haar positie in Europa te versterken. In 2014 werd het verkoopkantoor in Heerenveen, Nederland, geopend, gevolgd door de opening van verkoopkantoren in Leipzig en Essen, Duitsland in 2017. Dit jaar openden we met trots onze 13e locatie in Bremen, Duitsland.

Er werd gestart met gelaste buizen die vanuit een garage werden verkocht, maar vandaag de dag biedt Arcus een uitgebreid assortiment van zowel gelaste als naadloze buizen, flenzen, fittingen en industriële componenten volgens EN- en ASTM-normen. Daarnaast zijn de diensten met toegevoegde waarde zoals machinale bewerking en beitsen in Weilerswist uniek en zeer gewaardeerd door onze klanten. Wij bundelen onze krachten om de verwachtingen van onze klanten te overtreffen.

Als stabiel familiebedrijf heeft Arcus zich ontwikkeld tot een gevestigde leverancier en dienstverlener met een sterke wereldwijde reputatie en een Europees klantenbestand.

Sommige dingen zijn echter niet veranderd: de langdurige zakelijke relaties met klanten, leveranciers, medewerkers en andere belanghebbenden vormen nog steeds de basis van het succes van Arcus.

Met 13 locaties, ongeveer 225 medewerkers, 52.400m2 magazijn, bijna 10.000 ton voorraad en een omzet van €180 miljoen binnen de Arcus Group, evenals een stabiel klantenbestand in heel Europa, zijn we ontzettend trots!

Namens de eigenaren en de managing directors willen we onze dankbaarheid uitspreken aan de Arcus familie, en natuurlijk aan al onze klanten en stakeholders, want zonder jullie hadden we deze mijlpaal niet kunnen bereiken.