Peter van Dam

Medewerker in de spotlight

Bij Arcus geloven we sterk in de kracht van persoonlijk contact. Alleen zó bouw je langetermijn-relaties. De komende tijd delen we dan ook verhalen van onze collega’s. Deze maand stellen wij u graag Peter van Dam, Teamleider Warehouse voor.

Peter werkt nu bijna 17 jaar bij Arcus. Hij startte als magazijnmedewerker en groeide door naar Teamleider Warehouse. Hij geeft leiding aan ongeveer 30 mensen. In deze rol voelt hij zich als een vis in het water.

Hoe ziet een werkdag voor jou eruit?

“Ik begin meestal rond 8 uur. Dan heb ik een gesprek met de coördinatoren. De eerste ploeg begint al om 5.00 uur en dan hoor ik of er nog bijzonderheden zijn. Verder bekijk ik alle orders van de verschillende vestigingen en beoordeel ik of er nog orders zijn die extra aandacht nodig hebben.”

“Elke week bespreek ik ook de veiligheid met de coördinatoren. Veiligheid staat hoog op de agenda bij ons. Dus elke week worden er rondes gelopen. Dan controleren we of de brandblussers goed te bereiken zijn, of er stroppen op de grond liggen, de nooddeuren vrij zijn, etc. Sowieso heb ik elke dag mijn fictieve veiligheidsbril op.”

“Ideale stageplek voor studenten”

“Sinds ik bij Arcus werk heb ik al contact met het da Vinci College. Met name met Erik Jonker. Wij bieden, in mijn ogen althans, een ideale stageplek voor hun studenten. Wij hebben palletstellingen, draagarmstellingen, vol automatische machines voor flenzen en fittingen. Verder hebben we buizenopslagsystemen, Kardex liftsystemen, bovenloopkranen, heftrucks en zijladers. En uiteraard onze vrachtwagens. Voor een student Logistics natuurlijk superdivers.”

“Soms komen er studenten die nog nooit in een magazijn zijn geweest. Het is leuk om te zien hoe ze hun ogen uitkijken bij ons.”

Hoe zorg je voor een goede begeleiding?

“Alle studenten mogen de eerste week op alle afdelingen een dag meelopen om de afdeling en de collega’s te leren kennen. Ook krijgen ze van mijn collega Marco een opleiding om kennis te maken met onze producten. Wij begeleiden ze goed, maar de verantwoordelijk ligt bij de student zelf. Ze moeten zelf het initiatief nemen in hetgeen ze willen.”

“Het leuke is dat veel stagiaires blijven. Ze beginnen als magazijnmedeweker en doen ze hun best dan groeien ze door. Dat kan hier allemaal.”

Wat vind je het leukst aan je werk bij Arcus?

“Elke dag is anders. Ik krijg veel energie van de aankomende nieuwbouw en van mijn team. Ik vind het leuk om ze te motiveren en elke dag een beetje beter te worden. Arcus is een sociaal bedrijf en geeft iedereen kansen. Dat vind ik mooi. Iedereen wordt warm ontvangen. Niemand is meer dan de ander. Dat voel ik bij de directie ook zo. Ik ben echt trots dat ik hier werk.”

Lees ook onze andere blogs 

Lees ook onze andere blogs