Mustafa Abdullahi

Medewerker in de spotlight
Geschreven door:

Danique van 't Ent

Bij Arcus geloven we sterk in de kracht van persoonlijk contact. Alleen zó bouw je langetermijn-relaties. Regelmatig delen wij het verhaal van een van onze collega’s. Deze maand stellen wij u graag Mustafa Abdullahi, Purchaser Europe voor.

Mustafa werkt nu 17 jaar bij Arcus. Eerder werkte hij in de horeca. Via een klant van Arcus kwam hij bij ons terecht. Ondertussen bekleedde hij meerdere functies. Jezelf ontwikkelen en doorgroeien is wat Arcus voor hem een aantrekkelijke werkgever maakt.

Van verkoop naar inkoop
“17 jaar geleden ben ik gestart op het verkoopteam van mijn collega Arnold. Daar heb ik ongeveer 8 jaar gezeten. In die tijd heb ik veel productkennis opgedaan en mij gespecialiseerd in hoogwaardige kwaliteiten en technische specificaties van roestvaststaal. Op een begeven moment hebben we hiervoor zelfs een projectteam voor opgezet. Speciaal voor klanten met specifieke projectaanvragen. Daarna heb ik ook nog voor een ander rayon gewerkt. En vanaf 2016 zit ik op de afdeling Inkoop.”

Logische stap

“Eigenlijk was dit een hele logische stap. Op de verkoopafdeling ben je zelf ook verantwoordelijk voor een deel inkoop. Al heel snel zag ik in dat je goede relaties met je leveranciers moet opbouwen, zeker voor speciale aanvragen. Die relatie met leveranciers opbouwen vond en vind ik nog steeds heel leuk. En ontzettend waardevol voor onze klanten natuurlijk.”

“Ik ben verantwoordelijk voor de inkoop van alle Europese materialen. Dit betekent dat ik veel contact heb met sales en met name met onze leveranciers. Ik koop ook de materialen in voor onze vestiging in Brielle.”

Wat vind je het leukst aan je werk bij Arcus?
“Absoluut de binding. De binding met collega’s, maar ook de binding met onze leveranciers. Ik ben een echt mensen-mens. Ik houd van goede en fijne contacten. Mensen weten mij ook altijd te vinden. Verder vind ik Arcus een fijne werkgever. Als zij kansen zien, dan gaan ze daar ook echt voor. Beslissingen gaan hier niet over veel lagen. Gewoon kort en flexibel, daar houd ik van”.

“En wat ik ook leuk vind is het onmogelijke mogelijk maken. Zo heb ik een keer een leverancier weten te binden aan Arcus. Dat duurde drie jaar, maar het is wel gelukt. Daar krijg ik echt een kick van”.

Hoe word je goed in jouw vak?
“Door je open te stellen, innovatief te zijn en out of the box te denken. Maar het is ook belangrijk om te weten wie je bent. Bij Arcus vinden we het belangrijk om een langdurige relatie op te bouwen met een leverancier. We hebben er ook niet heel veel, omdat we echt willen focussen op de relatie. En dat moet je ook echt voelen. We hebben dat tijdens coronacrisis ook echt gemerkt. Dan kom erachter wie je partners zijn”.

Hoe zie je de toekomst?
“Ik zie het rooskleurig in. Ik ben blij met de uitbreidingsplannen die er zijn. Ik hoop dat we verder groeien maar wel met een juiste balans. Ik zie dat voor mijzelf ook. Ik hoop dat ik kan meegroeien. Als er kansen zijn voor een andere positie dan is dat leuk, maar dan moet het wel écht leuk zijn. En met een leuk team. Positie, geld en status zijn niet belangrijk. Ik wil vooral groeien op menselijk vlak. Dus echt persoonlijke ontwikkeling. Gelukkig kan dat bij Arcus”.

Lees ook onze andere blogs 

Lees ook onze andere blogs