Marco van Asch

Medewerker in de spotlight

Bij Arcus geloven we sterk in de kracht van persoonlijk contact. Alleen zó bouw je langetermijn-relaties. De komende tijd delen we dan ook verhalen van onze collega’s. Deze week Marco van Asch, magazijnmedewerker: “Intern mensen opleiden vind ik echt heel leuk.”

Marco werkt al 19 jaar bij Arcus. Toen hij begon was Arcus een stuk kleiner. In het magazijn liepen er maar 10 collega’s rond. Nu werken er meer dan 40. Maar nog steeds werkt er een vaste kern en is de familiaire sfeer gebleven.

Hoe ziet een werkdag voor jou eruit?

“Dat verschilt per dag. Momenteel werk ik op de afdeling met flenzen en fittingen. Naast de reguliere stroom ben ik ook het aanspreekpunt voor orders die opgewaardeerd worden. Dit zijn producten met een verhoogd risico. Die orders moeten eerst nagekeken en/of getest worden voordat ze verstuurd worden.

Daarnaast ben ik ook met interne opleidingen bezig. Dat vind ik echt heel leuk. Ik leg dan alles uit over de producten en hoe o.a. de trucks en kranen werken.

Ook ben ik verantwoordelijk voor het onderhoud en keuren van heftruck, kranen, veegmachines en verschillende meetapparatuur. Jaarlijks moet alles gecontroleerd en gecertificeerd worden. Dus ik heb echt wel een diverse baan. Elke dag is anders bij Arcus.”

Waar krijg je echt een kick van?

“Ik krijg een kick van uitdagingen. Als ik een brandje moet blussen. En dit natuurlijk voor de klant goed afloopt. En wij doen veel orders die om extra handelingen vragen. Echt maatwerk. Een extra kleurtje of nummertje. Het feit dat wij dit doen vind ik ook erg leuk.”

Hoe kijk je naar de toekomst?

“Heel positief. We hebben binnen de afdeling veel plannen. We willen nog meer collega’s intern opleiden zodat zoveel mogelijk medewerkers op meerdere plekken inzetbaar zijn. En we willen meer processen digitaliseren. En ik kijk natuurlijk uit naar ons nieuwe pand. We groeien nu echt uit ons jasje. En verder hoop ik dat we ondanks de groei het familiare gevoel vasthouden, want dat zou ik niet willen missen.”

 

Lees ook onze andere blogs 

Lees ook onze andere blogs