Kardex machine

Hoe efficiënt is onze Kardex machine en hoe kan de machine ons helpen bij optimalisatie?
Geschreven door:

Peter van Dam

De roestvaststaal (RVS) industrie is een cruciale sector die een breed scala aan toepassingen ondersteunt binnen diverse industrieën als de proces industrie, scheepvaart, voedselindustrie, maar ook bij apparatenbouwers en installateurs.

Efficiëntie en precisie zijn essentiële pijlers voor het succes van Arcus in deze veeleisende industrie. In deze blog zullen we de rol van onze Kardex machine uitlichten en uitleggen hoe het gebruik ervan in de RVS industrie kan bijdragen aan het stroomlijnen van processen, het minimaliseren van verspilling en het optimaliseren van onze logistiek.

Wat is een Kardex machine?
Onze Kardex machine is een geautomatiseerd verticaal opslagsysteem dat is ontworpen om goederen efficiënt op te slaan en te beheren. Hij bestaat uit verticale kolommen met bakken en/of lades die kunnen worden opgetild en verplaatst met behulp van een geautomatiseerde lift. Het systeem wordt bestuurd door software die het voorraadbeheer en de orderpicking stroomlijnt.

Optimalisatie van ruimte en opslag.
In de RVS industrie, waar grote hoeveelheden verschillende materialen en componenten moeten worden opgeslagen, is ruimteoptimalisatie van cruciaal belang. Onze Kardex machine maakt optimaal gebruik van de verticale ruimte in ons magazijn, waardoor wij meer voorraad kunnen opslaan op een kleiner vloeroppervlak. Daarnaast wordt het verwerkingsproces van het in ontvangst nemen van goederen van leveranciers tot aan het beschikbaar hebben van onze voorraad voor orders versneld, doordat de verwerkingstijd lager ligt bij een Kardex machine dan bij conventionele opslagsystemen, zoals magazijnstellingen.  Dit helpt ons om de kosten voor opslagruimte te minimaliseren en onze beschikbare ruimte efficiënt te benutten.

Snelle en nauwkeurige orderpicking.
Het handmatig verzamelen van RVS materialen kan tijdrovend zijn en kan leiden tot fouten in het orderpickproces. Met onze Kardex machine kunnen onze medewerkers snel en nauwkeurig de benodigde materialen selecteren, omdat het systeem automatisch de juiste bak of lade naar de operator brengt. Dit vermindert de kans op fouten en verbetert onze algehele orderpicksnelheid. Binnen de supply chain wordt dit ook wel het ‘goods to men’ principe genoemd. De producten worden naar de locatie van de medewerker gebracht, in plaats van dat medewerkers naar de producten moeten rijden. Dit verhoogt de efficiëntie en vermindert de bewegingen van medewerkers. Dit leidt tot tijdsbesparing. Het principe ‘goods to men’ richt zich op het optimaliseren van processen om de workflow te stroomlijnen en de productiviteit te verhogen.

Traceerbaarheid en voorraadbeheer.
Het gebruik van onze Kardex machine maakt het mogelijk om het voorraadbeheer te stroomlijnen en een betere traceerbaarheid van materialen te realiseren. De geautomatiseerde software houdt onze voorraadniveaus bij, waardoor wij real-time inzicht krijgen in de beschikbare materialen. Hierdoor kunnen wij proactief inspelen op de vraag en onnodige voorraadverspilling minimaliseren.

Veiligheid en ergonomie.
Het handmatig hanteren van zware RVS-materialen kan fysiek belastend zijn voor onze medewerkers. Met onze Kardex machine worden onze materialen automatisch opgehaald en naar de juiste hoogte gebracht, waardoor de fysieke belasting van onze medewerkers wordt verminderd en de ergonomie wordt verbeterd.

Conclusie.
Het gebruik van onze Kardex machine biedt ons aanzienlijke voordelen op het gebied van efficiëntie, ruimteoptimalisatie, orderpicksnelheid, traceerbaarheid en veiligheid. Door deze geautomatiseerde verticale opslagsystemen te integreren in onze operaties, kunnen wij onze processen stroomlijnen en concurrerend blijven in een snel veranderende en veeleisende industrie. Het belang van efficiëntie en optimalisatie zal alleen maar toenemen naarmate de vraag naar RVS-materialen blijft groeien, en de Kardex machine zal een onmisbaar hulpmiddel zijn om aan deze eisen te voldoen.

Benieuwd naar onze RVS oplossingen in uw industrie?

Neem vandaag nog contact op met ons team en we vinden samen de beste oplossing voor u.

Lees ook onze andere blogs 

Lees ook onze andere blogs