De essentie van onze pakkingen in de RVS sector

Pakkingen zijn essentiële componenten in de sector leidingbouw (RVS en koolstofstaal). Maar waarom zijn ze zo essentieel?
Geschreven door:

Hans Spaans

Pakkingen zijn essentiële componenten in de sector leidingbouw (RVS en koolstofstaal).
Deze onmisbare onderdelen worden gebruikt om lekkage tussen flenzen te voorkomen en daarmee de betrouwbaarheid van leidingsystemen en veiligheid van mens en milieu te waarborgen.
In deze blog bekijken we verschillende soorten pakkingen die beschikbaar zijn vanuit onze voorraad.

Pakkingen voor EN flenzen
Flenzen volgens de Europese norm EN1092-1, heeft Arcus op voorraad in verschillende uitvoeringen en voor diverse drukklassen zoals PN6 en PN160. Deze flenzen worden gebruikt in diverse industriële toepassingen. Een assortiment pakkingen is daarom een waardevolle aanvulling op ons uitgebreide assortiment stalen- en roestvaststalen flenzen. Arcus biedt een ruime keuze aan pakkingen (PN6, PN10/16 en PN40), waaronder:

Vezel (Fiber) pakkingen:
Vezelpakkingen zijn gemaakt van een combinatie vezelachtige materialen en rubber en worden veelal toegepast bij installaties met lage druk, water/stoom en utiliteitsbouw.

Grafiet (Graphite) pakkingen:
Grafiet pakkingen worden gebruikt bij hogere temperaturen en hogere druk. Dit type pakking biedt een zeer goede afdichting en vindt men vaak terug in de petrochemische industrie.

Spiral Wound pakkingen (SS inner ring/CS outer ring of SS inner ring/SS outer ring):
Spiral Wound pakkingen combineren de flexibiliteit van een gewikkelde constructie met de sterkte van metalen ringen. Dit type is universeel inzetbaar en bestand tegen hoge druk en hoge temperaturen.

Pakkingen voor ASTM flenzen
Voor Amerikaanse standaard (ASTM) flenzen, zoals 150LBS en 300LBS, heeft Arcus tevens diverse type pakkingen beschikbaar als vezel (fiber), grafiet en spiral wound pakkingen.

Aanvullende Opties en Diensten
Naast deze standaard uitvoeringen zijn er ook pakkingen (op aanvraag) verkrijgbaar voor specifieke toepassingen.

Conclusie
Pakkingen spelen een essentiële rol in de leidingbouw door lekkage tussen flenzen te voorkomen en de betrouwbaarheid van pijpleidingen te waarborgen. Door te zorgen voor een gevarieerde voorraad aan pakkingen, geschikt voor verschillende flensnormen en toepassingen, bieden wij de mogelijkheid om flenzen en pakkingen gecombineerd te bestellen: efficiënt en kostenverlagend!

Bent u op zoek naar de beste RVS oplossing voor uw project of wilt u na het lezen van deze blog advies voor de toepassing van pakkingen voor uw project?

Neem vandaag nog contact op met ons team en we vinden samen de beste oplossing voor u.

 

Lees ook onze andere blogs 

Lees ook onze andere blogs