Darja Verhoeven

Medewerker in de spotlight

Bij Arcus geloven we sterk in de kracht van persoonlijk contact. Alleen zó bouw je langetermijn-relaties. Regelmatig delen wij het verhaal van een van onze collega’s. Deze maand stellen wij u graag  Darja Verhoeven, Accountmanager voor.

Darja werk al bijna 19 jaar bij Arcus. Ze was net afgestudeerd van de opleiding Trade Management van de HES in Rotterdam toen ze meerdere vacatures van Arcus in de krant zag staan. In die tijd waren er bijna geen banen te vinden voor starters. Dus besloot ze in 1 brief op alle functies te solliciteren. Van telefoniste tot aan een salesfunctie, want alles sprak haar aan. Haar brief viel op en Darja heeft na 19 jaar nog steeds geen spijt van deze keuze.

“Ik ben gestart op de verkoop binnendienst. Destijds werkten we nog maar met 25 mensen bij Arcus. Soms rende ik zelf naar het magazijn om iets in te pakken. Uiteindelijk ben ik doorgegroeid naar Accountmanager. En ik vind mijn werk nog steeds superleuk.”

Wat vind je het leukst aan je werk bij Arcus?

“Bij Arcus werken voelt een beetje als thuiskomen. De sfeer is heel prettig, informeel en laagdrempelig. Ik vind het leuk om relaties vanaf nul op te bouwen tot grote accounts. Ik ken mijn klanten heel goed. Sommigen ken ik al jaren. Ik streef ook echt naar langetermijn-relaties. En mijn klanten staan altijd op nummer 1. De klant is koning. Ik probeer altijd goede service te leveren en als het een keer niet goed gaat, dan los ik het gelijk op.”

“En ik vind het interessant wat onze klanten allemaal maken van onze leidingen, fittingen en flenzen. Van mayonaisemachines tot aan grote skidmachines. Echt gaaf om te zien. Momenteel heb ik ook veel apparatenbouwers die in de cryogene techniek werken. Dit vraagt ook weer om hele andere specificaties. Ik voel me soms echt vereerd dat ik dit allemaal mag regelen voor mijn klanten.”

Hoe ziet een werkdag voor jou eruit?
“Geen dag ziet er hetzelfde uit. Ik heb niet echt een standaard indeling van mijn dag. Uiteraard hebben urgente aanvragen en opdrachten voorrang. Het ene moment ben ik bezig met het aanbieden van een spoedklus en het andere moment ben ik bezig met het aanbieden van schepen met opwaardering 3.2. Dan wordt op verzoek van de klant bepaalde mechanische testen opnieuw uitgevoerd onder toeziend oog van een onafhankelijk keuringsinstantie.”

“Ik vind het ook fijn dat ik de klanten bezoek, zodat ik weet wat er speelt. Ik vind het erg leuk dat ik veel voor ze regel. Van het maken van een offerte, het boeken van een opdracht tot aan het afronden van een opdracht. Mijn klanten stellen hoge eisen aan onze producten en dat betekent dat ik vaak producten moet opwaarderen naar 3.2., soms een hele uitdaging, maar erg leuk om te doen. Voor onze klanten is dit echt een meerwaarde dat wij dit allemaal regelen.”

“Wij leveren ook maatwerk. Laatst wilde een klant een flens met een special gatenpatroon erin. Wij zorgen dan dat we dit kunnen leveren.”

Persoonlijk contact
Bij Arcus hebben we drie kernwaarden: persoonlijk, daadkrachtig en kennisgedreven. Bij Darja past de kernwaarde ‘persoonlijk’ het beste vertelt ze.

“We werken in een B2B omgeving en persoonlijk contact is ontzettend belangrijk. Sommige klanten ken ik al jaren. Ik weet wat hun interesses zijn, waar ze op vakantie zijn geweest en hoe het met hun business gaat. En sowieso is de sfeer bij Arcus ook persoonlijk. Ik hoop dat dit ook lang nog zo blijft.”

 

Lees ook onze andere blogs 

Lees ook onze andere blogs